FAQ

Wij hebben de meest voorkomende vragen voor jou op een rij gezet.

Wat zit er allemaal in het leasebedrag?

In het maandelijkse vaste bedrag zitten de volgende onderdelen inbegrepen:

 • Het gebruiken van de auto
 • Reparaties en onderhoud van de auto
 • Schadeherstel en ruit reparatie 
 • WA-verzekering (met maximale eigenrisico per niet-verhaalbare schade)
 • Schadeverzekering inzittende
 • Wegenbelasting
 • Afschrijving en rente
 • Afleveringskosten en verwijderingsbijdrage
Wat betaal je zelf?
Zelf hoef je alleen de brandstof, parkeerkosten, boetes en de wasstraat te betalen. Kortom, een heerlijke all-in prijs zonder veranderingen.
Hoe wordt het maandbedrag opgebouwd?
Het all-in maandbedrag wordt opgebouwd aan de hand van drie pijlers. Het eerste gedeelte bestaat uit het merk van de auto, het model en de opties die gekozen worden. Het tweede gedeelte is het aantal kilometers dat per jaar naar verwachting gereden gaat worden en tot slot is de contractsduur van belang. Hoeveel jaar wil je gaan leasen? Bij de meeste prijzen die je ziet wordt er uitgegaan van 10.000 kilometer voor drie of vijf jaar.
Is het mogelijk om mijn huidige auto in te ruilen?

Wanneer je kiest voor private lease, terwijl je een eigen auto hebt, dan is de kans aanwezig dat je jouw oude auto wil verkopen. Afhankelijk van de aanbieder waarbij je een Private lease contract wil afnemen is het mogelijk om je oude auto in te ruilen.

Welke gegevens moet ik aanleveren voor lease?

Voordat je kun leasen dien je verschillende documenten aan te leveren. Meestal zijn dit onderstaande documenten, maar het kan zijn dat er extra documentatie nodig is.

 • Een kopie van uw ID-kaart of paspoort
 • Geldig Nederlands Rijbewijs
 • Intentieverklaring
 • Meest recente salaris specificaties
 • Jaarcijfers van je onderneming
 • Afschrift van uw woonlasten of hypotheeklasten
Krijg ik een BKR Registratie?
Wanneer je kiest voor private lease, dan is een BKR-registratie verplicht volgens het keurmerk Private Lease. De BKR registratie is in het leven geroepen om de consument te beschermen. Het BKR Bedrag is 65% van het totale contractbedrag.
Betaal je borg bij Private Lease
Er wordt in de meeste gevallen geen borg gevraagd bij Private Lease. Wel kan het zo zijn dat je een stukje eigen risico hebt bij schades die niet te verhalen zijn.
Mogen andere mensen rijden in mijn lease auto?
Bij de meeste aanbieders mag je een Private Lease auto uitlenen aan andere mensen. De persoon waaraan je de auto uitleent dient een geldig rijbewijs te hebben. Je blijft wel altijd zelf verantwoordelijk voor je auto.
Mag je met private lease in het buitenland rijden?

Je mag in het buitenland rijden als het land op de groene kaart (verzekeringsbewijs) staat weergeven. Het kan wel zijn dat er in specifieke landen bepaalde wet en regelgeving is waar je auto aan moet voldoen. Zoek dit altijd van tevoren goed uit!

Wat gebeurt er als ik meer kilometers rijdt?
Wanneer je meer kilometers rijdt dan van tevoren is afgesproken, dan kan de aanbieder dat op twee manieren oplossen. Manier 1 is dat er een x bedrag (meestal rond de €0,10 cent) per kilometer wordt gerekend voor alle kilometers die extra gereden worden. Manier 2 is dat je eerst doorgroeid naar een groter pakket. Vaak krijg je dan manier 1 pas als je in het grootste pakket zit en meer kilometers rijdt.
Kan ik een proefrit maken?
Stel je wil eerst een proefrit maken, dan is dat mogelijk. Je kunt bij de merkdealer een afspraak maken om een keer in de auto te rijden. Vervolgens kun je er nog even goed over nadenken. Als je de keuze hebt gemaakt kun je eenvoudig via deze website jouw favoriete auto bestellen.
Is er een leeftijdsgrens voor Private Lease?
In principe is er geen leeftijdsgrens voor een private lease contract, echter dien je wel een geldig Nederlands rijbewijs B te hebben. Daarnaast moet je woonachtig zijn op een Nederlands adres. Anders is het niet mogelijk om de overeenkomst aan te gaan.
Welke modellen kan ik private leasen?
De modellen die je online ziet zijn de meest voorkomende modellen die geleased worden. In principe kan de merkdealer alle verschillende modellen en uitvoeringen aanbieden en daar een maatwerk offerte voor opmaken.