Op diverse wegen zijn verschillende snelheidslimieten van kracht. Deze snelheidslimieten zijn na zorgvuldig onderzoek ingesteld om de veiligheid op de weg te bewaken. Immers, te hard rijden kan erg gevaarlijk zijn. Bij overtreding van de maximale snelheid zul je daarom een boete krijgen. Maar te hard rijden is niet de enige verkeersovertreding waarvoor je gestraft wordt. Ook wanneer je andere verkeerssignalen, zoals een rood verkeerslicht, negeert dan zul je een boete ontvangen van de overheid. Dit komt omdat ook het negeren van een rood verkeerslicht ook gevaarlijke situaties kan veroorzaken.

Wanneer je een boete krijgt dan kan het gebeuren dat je deze onterecht krijgt. Er zijn verschillende redenen waarom boetes ongeldig kunnen zijn. Als je het idee hebt dat je boete ongeldig is, dan kun je deze aanvechten. Het aanvechten van een boete gebeurt onder juridische omstandigheden. Om te voorkomen dat juridische kosten oplopen kun jij je verzekeren voor rechtsbijstand. Dit doe je met behulp van een rechtsbijstandverzekering.

Boete voor het overtreden van de maximale snelheid

Wanneer je de maximale snelheid overtreedt als bestuurder van een motorvoertuig dan zul je hiervoor beboet worden. De boetes voor snelheidsovertredingen verschillen. Ze zijn bijvoorbeeld afhankelijk van de mate waarin de maximale snelheid overtreden wordt. De prijzen voor de overtredingen zijn vastgesteld door de overheid. Daarnaast kan het type voertuig ook verschil maken. Heb je het idee dat je de maximale snelheid hebt overtreden? En wil je het tarief berekenen dat je mogelijk moet betalen voordat de boete op de deurmat valt? Dan kun je op diverse websites een proefberekening doen voor de hoogte van je boete.

Met behulp van een juridische strijd kun je de boete voor het overtreden van de maximale snelheid aanvechten. Voor juridische hulp en een vergoeding voor de juridische hulp kun je terecht bij je rechtsbijstandverzekering.

Boete door rood rijden aanvechten

Ook wanneer je door rood rijdt krijg je een boete. Immers, je kunt andere verkeersdeelnemers verwonden met dit gevaarlijke gedrag. Ook kunnen de gevolgen van het negeren van een rood verkeerslicht dodelijk zijn voor jezelf of voor een ander. Des te meer reden om voorzichtig te rijden dus. Het kan voorkomen dat je thuis een boete op de mat ziet vallen voor het door rood rijden terwijl je geen herinnering hebt aan de verkeersovertreding. Dan kan het zijn dat je onterecht een boete hebt ontvangen. Een boete door rood rijden kun je aanvechten.

Net als de boete voor een snelheidsovertreding kun je een boete voor het door rood rijden aanvechten met een juridisch proces. Wanneer je geen ervaring hebt met juridische geschillen dan kan het fijn zijn om hulp te hebben tijdens de juridische strijd. Juridische hulp is helaas niet goedkoop. Daarom kan het handig zijn om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Een rechtsbijstandverzekering vergoed namelijk bepaalde juridische kosten waardoor het aanvechten van een onterechte boete veel goedkoper wordt. Je kunt online diverse verzekeringen met elkaar vergelijken om zo de verzekering te vinden die het beste bij jou past.