Ben je specifiek op zoek naar een lease Volvo? Dan is het handig om te kijken welke soort lease het beste bij jou past. Doe je huiswerk goed, want elke lease vorm kent zo zijn voor- en nadelen. Door de juiste vorm te kiezen kan je van enkele tientallen tot honderden euro’s per maand besparen. In deze blog vertellen wij jou alles over het leasen van een Volvo.

Volvo zakelijke leasen?

Ben je eigenaar van een bedrijf en ben je dus ondernemer? Dan zijn er diverse opties op het gebied van zakelijke lease. De meest voorkomende vormen zijn; full operational lease, netto operational lease, hybrid lease en financial lease.

Het grote voordeel van deze lease vormen is dat je als zakelijke lease rijder profiteert van een aantal voordelen. Denk hierbij aan het feit dat je profiteert van lage maandelijkse lasten, altijd profiteert van garantie en geen gedoe hebt met onderhoud. Een ander groot voordeel is dat je als zakelijke lease rijden jouw Volvo helemaal zelf kan samenstellen. Of je voor de grootste Volvo velgen kiest, of voor een mooi lederen interieur gaat. Het is allemaal mogelijk. Het grootste nadeel is dat je in het geval van zakelijke lease een fiscale bijtelling betaald.

Die fiscale bijtelling is afhankelijk van verschillende factoren. Belangrijke factoren zijn de aanschafwaarde van de auto, de uitstoot en jouw maandelijkse inkomen. Het te betalen bedrag kan dan ook flink oplopen en een flinke hap uit jouw maandelijkse inkomen slaan.

Kies daarom ook bij zakelijke lease altijd voor een leaseauto die binnen jouw budget past. Misschien kan je de auto zakelijk wel betalen of misschien wil jouw werkgever het leasebedrag wel betalen. Maar houd daarbij altijd de fiscale bijtelling in gedachten.

Dan toch Volvo private lease?

Wil je een Volvo private leasen? Ook dan zijn er voldoende mogelijkheden. Er zijn in Nederland verschillende aanbieders die private lease Volvo’s aanbieden. De keuze voor private lease zal echter al snel vallen om een Volvo XC40 of Volvo V60. Dit zijn de meest voorkomende private leaseauto’s van Volvo.

Dit zijn dan ook gelijk de meest betaalbare auto’s van het merk. Het is echter ook mogelijk om een Volvo XC90 te leasen. Dit is echter wat minder gebruikelijk gezien het relatief maandelijkse lease bedrag dat aan dit model hangt.

Ons advies is dan ook om altijd meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken. Zo krijg je een compleet beeld aan mogelijkheden en maandelijkse kosten. Ook kan het lonen om actuele aanbiedingen in de gaten te houden. Zo profiteer je altijd van de beste deals.