Het kopen van ex lease auto’s wordt steeds populairder, waardoor er ook steeds meer lease auto’s op de markt komen. Een leasemaatschappij heeft 2 opties als het leasecontract verloopt, de gebruikte lease auto nog een keer aanbieden om te leasen (occasion lease) of de leasemaatschappij biedt de desbetreffende ex lease auto aan als occasion en verkoopt deze aan particulieren. Ben je van plan om een ex lease auto te kopen? Wij zetten in deze blog een aantal dingen op een rij om het voor jou zo makkelijk mogelijk te maken.

Wat is een ex lease auto?

Een ex lease auto is een relatief nieuwe auto die werd verhuurd aan een particulier via een leasemaatschappij, als het leasecontract afgelopen is, en de auto daadwerkelijk weer wordt ingeleverd, wordt de auto direct doorverkocht aan particulieren of gelijk doorgestoten naar de autohandel.

Wat zijn de voordelen van het kopen van een ex lease auto?

Een groot voordeel van een ex lease auto kopen is dat deze auto’s meestal relatief jong zijn, veel auto’s worden namelijk vaak maar voor 3 tot 5 jaar geleased. Daarnaast zien de meeste auto’s er van binnen en buiten netjes uit, dit komt doordat de auto maar één eigenaar gehad heeft en reparaties en onderhoud bijna altijd zijn inbegrepen in het leasecontract. Een ander groot voordeel is dat de auto hoogst waarschijnlijk lange afstanden heeft gemaakt, wat de auto zuinig maakt en niet voor kleine onnodige stukjes is gebruikt. Het is voor jezelf daarom duidelijker en betrouwbaarder als je de ex lease auto direct via de leasemaatschappij koopt, hierdoor heb je bijvoorbeeld een goed inzien in de onderhoudshistorie van de auto en daarnaast zou je ook nog is kunnen achterhalen wat voor indruk de garage van de auto en de vorige eigenaar heeft gehad.